blank

Akademik Slobodan Vukičević posjetio Medicinski fakultet Osijek

U pratnji uglednog slovenskog novinara, publicista i televizijskog dokumentarista gospodina Voje Lukića laureata Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasnog građanina grada Orahovice u  Slavoniji su u srijedu i četvrtak,  15. i 16.veljače 2017.godine, boravili akademik Slobodan Vukičević i njegova suradnica dr.sc. Mihaela Perić.
Za vrijeme boravka u Slavoniji kratko su u srijedu, 15. veljače 2017.godine, posjetili i studente fizioterapije u Orahovici. Grad Orahovica je po prvi put u svojoj povijesti postao sveučilišni grad i to zahvaljujući Medicinskom fakultetu Osijek koji je upravo u ovom slavonskom gradu otvorio studij fizioterapije.
Akademik Slobodan Vukičević je pohvalio taj koncept Medicinskog fakulteta Osijek koji fakultetska znanja i vještine približava studentima i u manjim sredinama. Projekt  ga je istinski oduševio i obećao je svoju podršku kao i podršku  HAZU-a .
Akademik Vukičević i dr.sc. Perić su osječke studente medicine i njihove profesore upoznali sa razvojem prvog hrvatskog lijeka koji je Hrvatsku svrstao u 10 zemalja na svijetu koje mogu razviti novi inovativni lijek.  Akademik je na čelu grupe znanstvenika toga epohalnoga projekta.
Ovo u biti motivacijsko predavanje Akademika Vukičevića i dr. sc. Perić će sigurno motivirati i ohrabriti mlade studente da se hvale vrijedni rezultati u struci, ali i u znanosti mogu ostvariti i kod kuće
U razgovoru sa studentima je akademik Slobodan Vukičević naglasio da se veliki rezultati u znanosti  i znanstvena prepoznatljivost u svijetu mogu postići  i izvan velikih svjetskih znanstvenih središta.
Recimo i podatak da je  akademik  Slobodan Vukičević za vrijem boravka u Osijeku profesorima i studentima medicine izručio  pozdrave i dobre želje predsjednika HAZU-a akademika Zvonka Kusića.
Dekan, prof. dr. sc. Aleksandar Včev darovao je akademiku Vukičeviću fotografiju prve generacije studenata medicine u Osijeku, akademske godine 1979./1980., na kojoj je i tada mladi docent Vukičević, s tadašnjom prvom generacijom osječkih studenata medicine. Od dekana je primio i Zahvalnicu Medicinskog fakulteta Osijek.

webmail studomat  knjiznica alumni