blank

4. međunarodni monotematski kongres o virusnom hepatitisu C (4th International Monothematic Conference on Viral Hepatitis C (IMC-HCV-2017) 05.10. - 07.10. 2016.

U Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru pokraj Virovitice, održan je 4. međunarodni monotematski kongres o virusnom hepatitisu C, koji već tradicionalno organizira Medicinski fakultet  Osijek s kolegama iz Amerike, Japana i Egipta.
Prisutne su prigodnim riječima u ime organizacijskog i znanstvenog odbora pozdravili: prof.dr.sc. Jure Mirat, dekan Medicinskog fakultet Osijek, doc. dr.sc. Martina Smolić, prodekanica za poslijediplomske studije Medicinskog fakulteta Osijek, prof. dr.sc. George Y. Wu, profesor Sveučilišta u Connecticutu i gostujući profesor Medicinskog fakulteta Osijek, doc. dr. sc. Robert Smolić, docent Medicinskog fakulteta Osijek te prof.dr.sc. Marko Duvnjak, profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.  Tom prigodom se u ime Virovitičko-Podravske županije prisutnima obratio i dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak koji se zahvalio organizatorima što su za održavanje ovog međunarodnog skupa izabrali upravo Virovitičko-podravsku županiju te sudionicima konferencije predstavili baštinu i kulturno-umjetničku ponudu toga kraja.
I ove godine su direktori programa 4th International Monothematic Conference on Viral Hepatitis C, prof.dr.sc. Aleksandar Včev i prof.dr.sc. George Y. Wu uspjeli okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji su raspravljali o najnovijim mogućnostima dijagnostike i liječenja HCV infekcije u kliničkoj praksi, kao i o najnovijim rezultatima bazičnih i translacijskih  znanstvenih istraživanja o hepatitisu C. Tijekom trodnevne konferencije održana su brojna predavanja uglednih znanstvenika koji su kroz rasprave razmjenjivali svoja iskustva i ideje u svrhu pronalaska što boljeg rješenja za oboljele pacijente. Uvođenjem novih izravno djelujućih antivirusnih lijekova u kliničku praksu, skrb o  pacijentima zaraženim hepatitis C virusom se znatno promijenila u posljednjih nekoliko godina, no zbog visoke cijene terapija nije dostupna svima. Stoga se velik dio kongresa raspravljalo o tome kako terapiju učiniti dostupnom pacijentima kronično zaraženim virusom hepatitisa C.
U sklopu svečanosti otvorenja kongresa održano je i predstavljanje knjige „Update on Hepatitis C“ urednika doc. dr. sc. Martine Smolić, prof.dr.sc. Aleksandra Včeva i prof.dr.sc. George Y. Wua. Monografija na 263 stranice u 18 poglavlja donosi najnovije spoznaje o svim aspektima HCV infekcije kao i trenutnim mogućnostima i ograničenjima u liječenju hepatitisa C. Ideja za pisanjem monografije pojavila se na prethodnim HCV konferencijama te su urednici i autori istaknuli veliko zadovoljstvo uspješno ostvarenom suradnjom i realizacijom zajedničkog projekta koji je rezultirao objavom knjige “Update on Hepatitis C” u izdanju Intech d.o.o.  Knjiga je objavljena kao “open access” te je u potpunosti  besplatno dostupna zainteresiranom čitateljstvu za preuzimanje putem poveznice: https://www.intechopen.com/books/update-on-hepatitis-c.
Svečanost otvorenja konferencije svojim nastupom su uveličali članovi zbora Medicinskog fakulteta Osijek pod ravnanjem asistentica Katedre za farmakologiju Tee Omanović, dr.med.  i Vjere Ninčević, dr.med.

webmail studomat  knjiznica alumni