blank

Otvorenje studija dentalne higijene 07.12.2015.

Studij Dentalne higijene počeo s nastavom

U ponedjeljak, 7.prosinca 2015. godine, u zgradi Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održan je akademski sat koji je vodio prof.dr.sc. Aleksandar Včev dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku. Prije uvodnog predavanja dekan je pozdravio profesore dentalne medicine s Medicinskog fakulteta u Ljubljani prof.dr.sc. Ljubu Mariona i prof.dr.sc. Igora Kopača te predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine mr.sc. Hrvoja Pezu, dr.med. dent. i mr.sc. Antu Omrčena, dr. med. dent. Isti su se obratili studentima.

Uvodno predavanje održao je akademik Vjekoslav Jerolimov, čime je počela nastava za studente Sveučilišnog preddiplomskog izvanrednog studija Dentalna higijene na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku.


Na studij Dentalne higijene u Osijeku upisalo se 25 studenata, koji su tako postali dio povijesti hrvatske dentalne medicine, jer je riječ o prvom takvom studiju u Hrvatskoj i to baš na osječkom Medicinskom fakultetu.
O povijesnom značaju puno toga je rekao akademik Vjekoslav Jerolimov koji se studentima na akademskom satu obratio upoznavši ih s počecima stomatologije u Hrvatskoj koji su na koncu rezultirali i studijem Dentalne higijene u Osijeku.

Prije početka nastave prorektor prof.dr.sc. Mario Vinković primio je delegaciju nastavnika Medicinskog fakulteta i njihovih gostiju u vijećnici Rektorata i zaželio uspješan rad prvog hrvatskog studija Dentalne higijene.

webmail studomat  knjiznica alumni