blank

Predavanje prof.dr.sc. Zlatko Fras

Prof. dr. sc. Zlatko Fras održao predavanje na Medicinskom fakultetu Osijek

 

U Videokonferencijskoj dvorani Medicinskog fakulteta Osijek, prof. dr. sc. Zlatko Fras, internist – kardiolog, direktor interne klinike KBC Ljubljana , održao je u srijedu 4.svibnja predavanje naslova: „ Akreditacija stalnog stručnog usavršavanja temeljenog na kompetencijama – podrška povjerenju u liječnika i osiguranje zaštite bolesnika“.


Prof. dr. sc. Zlatko Fras predsjednik je Društva kardiologa Slovenije, a svakako treba istaknuti i kako je riječ  o bivšem  predsjedniku Europske unije liječnika specijalista – UEMS koja okuplja i predstavlja 1,4 milijuna liječnika iz 37 europskih zemalja.

Ovaj ugledni znanstvenik, pedagog i liječnik izabran je za gosta profesora u zvanju redovitog profesora Interne medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku, zbog njegovog iznimnog doprinosa razvoju medicinske znanosti.

U ispunjenoj Videokonferencijskoj dvorani, studentima i ostalim okupljenima, prof. dr. sc. Zlatko Fras govorio je kao jedan od čelnih ljudi Europske unije liječnika specijalista o težnjama i ciljevima ove velike organizacije na polju cjeloživotnog usavršavanja liječnika, usklađivanju standarda po pitanju medicinske skrbi uEuropskoj uniji i drugom što mladim liječnicima treba svakako biti jedan od prioriteta.

webmail studomat  knjiznica alumni