blank

VI. Hrvatski kongres neuroznanosti

Dragi nastavnici i studenti,
zadovoljstvo nam je pozvati Vas da sudjelujete u radu VI. hrvatskog kongresa neuroznanosti koji će se održati u Osijeku, od 16. do 18. rujna 2017. godine.

Najava tjedna mozga

Tjedan mozga je manifestacija koja se već šesnaestu godinu provodi širom Hrvatske. Svjetsku inicijativu pokrenula je organizacija Dana Alliance for Brain Initiatives, a u Hrvatsku je prenesena zahvaljujući Hrvatskom institutu za istraživanje mozga i Hrvatskom društvu za neuroznanost. Manifestacija se provodi prije svega u sveučilišnim gradovima – Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku i to u organizaciji Medicinskih fakulteta. Osijeku su glavni organizatori Medicinski fakultet Osijek, njegova studentska Sekcija za neuroznanost SENZOS i Odjel za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayer te biološka studentska organizacija ZOA. Glavni pokrovitelji projekta su Sveučilište J. J. Strossmayer, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Po prvi puta ove godine Tjedan mozga organizira se i za grad Vukovar pod pokroviteljstvom Vijeća za prevenciju. Ovogodišnje teme su ´Prve tri´, ´Mozak i prostor´te ´Neurogastronomija´, a naziv osječkog projekta je 'Gladni mozak'.
Radionice su organizirane za sve predškolske i školske uzraste, ali se moli prethodna najava posjeta studentu-organizatoru ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ). Molimo da kod prijave vodite računa o dobnoj skupini za koju je predviđena neka radionica.
Djeca će naučiti kako mozak doživljava okuse, što čokoladu čini primamljivom, kako se pravi coca-cola te što je ustvari neurogastronomija. Predavanja će se održavati u Rektoratu Sveučilišta (svakim danom od 16.00 sati od 13.-17. ožujka) i namijenjena su široj javnosti. Dođite poslušati jesu li osječki jelovnici kreativni, kojim osjetilima doživljavamo hranu, što je molekularna gastonomija, treba li ići na dijetu… Sva događanja u gradu Vukovaru predviđena su za 14.03. u Pastoralnom centru. Najavljujemo za taj datum predavanje akademika Ivice Kostovića (17.00 sati) i docenta Siniše Maslovare (18.15 sati) u prostoru Pastoralnog centra. Dobro nam došli na 16. Tjedan mozga!

 

TM plakat 2017

Tjedan mozga 2017. - raspored (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - raspored Vukovar (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - plakat (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - radionice opis (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - raspored Slavonski Brod (.pdf)

Tjedan mozga 2017. - radionice Slavonski Brod opis (.pdf)

 

 

Summer School on Stress

Summer School on Stress: From Hans Selye’s original concept to recent advances
-An interactive educational experience-

Organized by: Selye International Institute for Advanced Studies & IUPHAR GI Section

Hosted by: The University of Osijek Faculty of Medicine

Accreditation by: University of California-Irvine, School of Medicine

June 13 - 17, 2016, Osijek, Croatia

Program (.pdf)

Više članaka ...

webmail studomat  knjiznica alumni