blank

Akademik Slobodan Vukičević posjetio Medicinski fakultet Osijek

U pratnji uglednog slovenskog novinara, publicista i televizijskog dokumentarista gospodina Voje Lukića laureata Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasnog građanina grada Orahovice u  Slavoniji su u srijedu i četvrtak,  15. i 16.veljače 2017.godine, boravili akademik Slobodan Vukičević i njegova suradnica dr.sc. Mihaela Perić.
Za vrijeme boravka u Slavoniji kratko su u srijedu, 15. veljače 2017.godine, posjetili i studente fizioterapije u Orahovici. Grad Orahovica je po prvi put u svojoj povijesti postao sveučilišni grad i to zahvaljujući Medicinskom fakultetu Osijek koji je upravo u ovom slavonskom gradu otvorio studij fizioterapije.
Akademik Slobodan Vukičević je pohvalio taj koncept Medicinskog fakulteta Osijek koji fakultetska znanja i vještine približava studentima i u manjim sredinama. Projekt  ga je istinski oduševio i obećao je svoju podršku kao i podršku  HAZU-a .
Akademik Vukičević i dr.sc. Perić su osječke studente medicine i njihove profesore upoznali sa razvojem prvog hrvatskog lijeka koji je Hrvatsku svrstao u 10 zemalja na svijetu koje mogu razviti novi inovativni lijek.  Akademik je na čelu grupe znanstvenika toga epohalnoga projekta.
Ovo u biti motivacijsko predavanje Akademika Vukičevića i dr. sc. Perić će sigurno motivirati i ohrabriti mlade studente da se hvale vrijedni rezultati u struci, ali i u znanosti mogu ostvariti i kod kuće
U razgovoru sa studentima je akademik Slobodan Vukičević naglasio da se veliki rezultati u znanosti  i znanstvena prepoznatljivost u svijetu mogu postići  i izvan velikih svjetskih znanstvenih središta.
Recimo i podatak da je  akademik  Slobodan Vukičević za vrijem boravka u Osijeku profesorima i studentima medicine izručio  pozdrave i dobre želje predsjednika HAZU-a akademika Zvonka Kusića.
Dekan, prof. dr. sc. Aleksandar Včev darovao je akademiku Vukičeviću fotografiju prve generacije studenata medicine u Osijeku, akademske godine 1979./1980., na kojoj je i tada mladi docent Vukičević, s tadašnjom prvom generacijom osječkih studenata medicine. Od dekana je primio i Zahvalnicu Medicinskog fakulteta Osijek.

„Erasmus Cafe”

Studentska udruga Erasmus Student Network (ESN) Osijek u ponedjeljak 20. veljače 2017. organizira neformalno predavanje o studentskoj razmjeni Erasmus+ u Caffe baru Peppermint pod nazivom „Erasmus Cafe”. U opuštenoj atmosferi će uz šalicu kave zainteresiranima objasniti sve praktične aspekte prijave na Erasmus+ natječaj, a u sklopu predavanja će odgovarati na sva pitanja sudionika vezana za proces prijave. Erasmus Cafe otvara se u 18 sati, a ESN-ovci pozivaju sve koji razmišljaju o odlasku na razmjenu, planiraju se prijaviti na aktualni Erasmus+ natječaj, pa čak i one koji su već započeli s procesom prijave. Aktualni natječaj za Erasmus+ razmjenu otvoren je do 10.3. i objavljen na stranicama Sveučilišta. Stoga, ukoliko razmišljate o odlasku na studentsku razmjenu ili vas samo zanimaju odgovori na pitanja poput „Hoću li zbog razmjene morati ponavljati godinu?” i „Koliko dobro moram znati engleski za odlazak na razmjenu?”, svratite na kavu!

Nastupno predavanje - obavijest

OBAVIJEST

Izvješćujemo vas da će dr.sc. Tomislav Madžar, dr.med., specijalist  medicine rada i sporta, u povodu svog izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, održati javno nastupno predavanje s naslovom:

„PSIHOLOŠKI ČIMBENICI KOD SPORTSKIH OZLJEDA“

Predavanje će se održati u utorak 21. veljače 2017 .g. u 15.00 sati u Specijalnoj bolnici „Sveta Katarina“ Zabok - nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek, nastava za studente  dislociranog  sveučilišnog preddiplomskog studija sestrinstva u Pregradi.

Članovi stručnog povjerenstva:

 1. doc. dr. sc. Mirjana Turkalj, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Dragan Primorac, član
 3. prof. dr. sc. Pavo Filaković, član
 4. prof. dr. sc. Radivoje Radić, zamjena člana

ERASMUS+ program

Sveučilište u Osijeku objavljuje natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa (Ključne aktivnosti 1) za individualnu odlaznu mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim ustanovama u akademskoj godini 2017/2018., te u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu u razdoblju 01.06.2017.-30.09.2018.

Natječaj, upute za prijavu na natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su na web stranci:

http://www.unios.hr/erasmus-ka1-mobilnost-2017-2018/

Natječaj

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU
MEDICINSKI FAKULTET OSIJEK

raspisuje
JAVNI NATJEČAJ

Javna obrana doktorske disertacije

Medicinski fakultet Osijek
Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo

POZIV
na javnu obranu doktorske disertacije


17. veljače 2017.g., 14:00,
nastavna baza Medicinskog fakulteta Osijek, KB Sveti Duh, predavaonica Klinike za internu medicinu (Zagreb, Sveti Duh 64)

Pristupnik: Velimir Terzić, dr. med.
Naslov doktorske disertacije: „Oksidativni stres sluznice želuca u kroničnom gastritisu“
Mentor: doc. dr. sc. Dražen Švagelj

Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije u sastavu:

 1. prof. dr. sc. Ante Bilić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik
 2. prof. dr.  sc. Dragan Jurčić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. doc. dr. sc. Dražen Švagelj, docent Medicinskog fakulteta u Osijeku, član i mentor

Za rezervnog člana imenovana je izv. prof. dr. sc. Milanka Mrčela, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek

Tečaj trajne edukacije

Tečaj trajne izobrazbe: Plućna funkcijska dijagnostika

Poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe pod nazivom  „Plućna funkcijska dijagnostika“, održat će se 24. veljače 2017. godine u dvorani Medicinskog fakulteta u Crkvenoj ulici broj 21.
Voditelji tečaja su izv.prof.dr.sc. Davor Plavec, dr.med. i doc.dr.sc. Sanda Škrinjarić-Cincar, dr.med.


Više o navedenom tečaju pogledajte u programu (.pdf)

Interaktivna radionica "KAKO PRIJAVITI POKUS NA ŽIVOTINJAMA"

Poštovane/poštovani,

Hrvatsko društvo za znanost o laboratorijskim životinjama (CroLASA)poziva Vas na edukativnu interaktivnu radionicu "KAKO PRIJAVITI POKUS NA ŽIVOTINJAMA"

u petak 10.02. 2017. od 13.00-16.30 h

putem video-konferencijske veze u Videokonferencijskoj dvorani, potkrovlje Medicinskog fakulteta Osijek, Josipa Huttlera 4, Osijek.

Na ovoj interaktivnoj radionici prolazeći kroz obrazac prijave možete naučiti:

 • kako prepoznati bol kod životinja
 • kako odrediti završnu točku pokusa na životinjama -kako odrediti težinu pokusa na životinjama -kako provjeriti postoje li alternativne metode vašem pokusu na  životinjama -kako uspješno ispuniti obrazac i prijaviti pokus na životinjama

Na sva Vaša pitanja i nedoumice odgovore će dati članovi Nacionalnog etičkog povjerenstva: prof.dr.sc. Lidija Bach Royecki, prof.dr.sc. Nataša Jovanov Milošević i dr.sc. Ranko Stojković, znan. savjetnik, a u pretraživanju baza podataka na web-u pomoći će Vam dr.sc. Julija Erhardt, znan. suradnica.

Detaljnija obavijest nalazi se u privitku, a na stranici Društva (www.hdzlz.hr) možete se prijaviti putem web-obrasca ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te POD KOMENTAR STAVITE NAPOMENU DA BISTE SUDJELOVALI PUTEM VIDEO-KONFERENCIJE.

OBAVIJEST radionica Kako prijaviti pokus na životinjama.pdf

Javna obrana doktorske disertacije

Medicinski fakultet Osijek
Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo

POZIV
na javnu obranu doktorske disertacije


16. veljače 2017.g., 10:00,
P1, Medicinski fakultet Osijek, Josipa Huttlera 4, Osijek

Pristupnik: Alen Sekelj, dr. med.
Naslov doktorske disertacije: „Vrijednosti kohleostapedijalnoga refleksa i House Brackmannove skale kao prognostičkih pokazatelja kljenuti ličnoga živca u neuroboreliozi“
Mentor: prof. dr. sc. Davorin Đanić

Povjerenstvo za obranu doktorske disertacije u sastavu:

 1. izv. prof. dr. sc. Andrijana Včeva, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednica
 2. izv. prof. dr. sc. Srećko Branica, izvanredni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, član
 3. prof. dr. sc. Davorin Đanić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor

Za rezervnog člana imenovan je doc. dr. sc. Hrvoje Mihalj, docent Medicinskog fakulteta u Osijeku

Javna obrana teme

Medicinski fakultet Osijek
Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo

POZIV
na javnu obranu teme doktorske disertacije

16. veljače 2017., 12:00

Javna prezentacija održat će se u zgradi Campusa, Cara Hadrijana 10E, Kabinet kliničkih vještina, predavaonica P-8
 
Pristupnica: Lidija Šapina, dr. med.
Naslov teme doktorske disertacije: „Posttraumatske epilepsije: usporedba terapije standardnim antiepilepticima i antiepilepticima nove generacije“
Mentorica: prof. dr. sc. Silva Butković-Soldo

Povjerenstvo za obranu teme:

 1. doc. dr. sc. Željka Petelin Gadže, docentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Davor Jančuljak, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
 3. prof. dr. sc. Silva Butković Soldo, redovita profesorica u TZ Medicinskog fakulteta Osijek, članica i mentorica

webmail studomat  knjiznica alumni