blank

Tečaj trajne edukacije

Tečaj trajne izobrazbe: Multipla skleroza jučer, danas, sutra

Poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe pod nazivom  „Multipla skleroza jučer, danas, sutra“, održat će se 7. i 8.srpnja 2017. godine u Velikoj dvorani Medicinskog fakulteta Osijek (Crkvena ulica 21.).
Tečaj je namijenjen  specijalistima i specijalizantima neurologije, psihijatrije  i drugih srodnih struka, osobito liječnicima primarne zdravstvene zaštite, hitne medicinske pomoći i obiteljske medicine, kao i svima onima koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa navedenom problematikom.

program tečaja (.pdf)

Javne obrane tema

Medicinski fakultet Osijek
Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo

POZIV

na javnu obranu teme doktorske disertacije
26. lipnja 2017. godine u 12:00h

Javna prezentacija održat će se u Kabinetu kliničkih vještina, predavaonica P-8 u zgradi Campusa Medicinskog fakulteta Osijek, Cara Hadrijana 10E, Osijek

Pristupnica: Ljiljana Širić, prof.log.
Naslov teme doktorske disertacije: „Utjecaj vrste alaringealne fonacije na akustičke parametre glasa i prozodijske elemente govora“
Mentor: prof.dr.sc. Drago Prgomet, komentorica: prof.dr.sc. Natalija Bolfan Stošić

Povjerenstvo za obranu:

  1. prof.dr.sc. Davorin Đanić, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, predsjednik
  2. prof.dr.sc. Melita Kovačević, redovita profesorica u trajnom zvanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, članica
  3. prof.dr.sc. Drago Prgomet, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član i mentor


Medicinski fakultet Osijek
Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo

POZIV

na javnu obranu teme doktorske disertacije
04. srpnja 2017. godine u 12:00h

Javna prezentacija održat će se u Kabinetu kliničkih vještina, predavaonica P-8 u zgradi Campusa Medicinskog fakulteta Osijek, Cara Hadrijana 10E, Osijek

Pristupnik: Damir Rošić, dr.med.
Naslov teme doktorske disertacije: „Evaluacija učinka ambulantne kardiovaskularne rehabilitacije na kvalitetu života srčanožilnih bolesnika i ostvarivanje ciljeva rehabilitacije“
Mentor: doc.dr.sc. Goran Krstačić, komentor: izv.prof.dr.sc. Robert Steiner

Povjerenstvo za obranu:

  1. izv.prof.dr.sc. Diana Delić Brkljačić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, predsjednica
  2. prof.dr.sc. Jure Mirat, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Osijek, član
  3. izv.prof.dr.sc. Kristina Selthofer Relatić, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek, članica

Nastupno predavanje - obavijest

O B A V I J E S T

Izvješćujemo vas da će dr. sc.  Josip Pavan, dr. med.,   u povodu svoga izbora u naslovno  znanstveno-nastavno zvanje docenta u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani  oftalmologija održati javno nastupno predavanje s naslovom:

„KONGENITALNE  ANOMALIJE  OKA“

Predavanje će se održati u  utorak, 27. lipnja   2017. god. s početkom u 12.00 sati u seminarskoj predavaonici MLD Medicinskog fakulteta Osijek, J. Huttlera 4, (II. kat) – redovita  nastava za studente II. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine Medicinskog fakulteta Osijek, izborni predmet „Oko u zdravlju i bolesti“ .

Članovi stručnog povjerenstva:

  1. doc. dr. sc. Josip Barać
  2. doc. dr. sc. Dubravka Biuk
  3. doc. dr. sc. Suzana Matić
  4. doc. dr. sc. Biljana Pauzar

PRIJEM KOD DEKANA – Čestitke za odlične rezultate na Sportskim igrama Sindikata znanosti i visokog obrazovanja


Nakon vrlo uspješne završnice Sportskih igara Sindikata znanosti i visokog obrazovanja gdje su ove godine osvojili šest odličja, djelatnici Medicinskog fakulteta Osijek  u utorak, 13. lipnja 2017. godine okupili su se na prijemu kod dekana prof. dr. sc. Aleksandra Včeva.
Tom prilikom prisutnima se obratio dekan, prof. dr. sc. Aleksandar Včev i čestitao im na postignutim rezultatima dodavši kako je ponosan na  sve sudionike igara, predstavnike Fakulteta koji su velikim zalaganjem, entuzijazmom i ljubavlju prema sportu branili boje našeg Fakulteta.
19. Sportske igra Sindikata znanosti i visokog obrazovanja održane su u Rovinju od 7. lipnja 2017. do 11. lipnja 2017. na kojima se natjecalo preko 500 sudionika sa svih hrvatskih sveučilišta. Boje Medicinskog fakulteta Osijek branili su sljedeći djelatnici: Darija Balonek Nikolić, Mišo Debeljak, Mirjana Jurič, Nada Kecman, Bisera Kopf, Tanja Kovač, Danica Matić, Ruža Malenica, Marijana Mlinarević,Robert Selthofer, Radivoje Radić, Božica Vrebac i Krešimir Željeznik.
REZULTATI MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK:

Ekipne sportske discipline:

2. mjesto kuglanje (Ž) – BOŽICA VREBAC I NADA KECMAN

2. mjesto kuglanje (M) – KREŠIMIR ŽELJEZNIK I SINIŠA MARIČIĆ (Građevinski fakultet Osijek)

4. mjesto košarka („hakl“ 3 na 3) (Ž)– DARIJA BALONEK NIKOLIĆ, DANICA MATIĆ, RUŽA MALENICA, BOŽICA VREBAC, MIRJANA JURIČ

DARIJA BALONEK NIKOLIĆ  nastupila je za žensku ekipu Poljoprivrednog fakulteta Osijek u malom nogometu (golman) s kojom je osvojila 1. mjesto.

Pojedinačne  sportske discipline:
1. mjesto kuglanje (Ž) – BOŽICA VREBAC
1. mjesto kuglanje (M) – KREŠIMIR ŽELJEZNIK
3. mjesto streljaštvo (Ž) – TANJA KOVAČ
3. mjesto tenis (Ž) – RUŽA MALENICA

Akademik Ivica Kostović u Orahovici održao predavanje studentima fizioterapije

Na poziv studenata Sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, Orahovicu je u pratnji laureata Slovenske akademije znanosti i umjetnosti počasnog građanina Orahovice gospodina Voje Lukića posjetio u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. akademik Ivica Kostović znanstvenik svjetskog ugleda.
Orahovačkim studentima fizioterapije je održao predavanje pod naslovom „Zašto ostati u  Hrvatskoj“ a odgovorio je i na nekoliko pitanja koja su se odnosila njegov rad kao Predstojnika Ureda Predsjednika Republike.

Akademik Kostović bio je izrazito zadovoljan sa organizacijom nastave na sveučilišnom preddiplomskom studiju Fizioterapije u Orahovici, samim studentima za koje je naglasio da su izvrsni te im poželio nastavak školovanja na budućem diplomskom studiju.

Znamo da je Akademik prof. dr. sc. Ivica Kostović svjetski ugledan znanstvenik, pedagog i liječnik. Rođen je 7. lipnja 1943. u Zagrebu Diplomirao je 1967. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1968. do 1970. je na Poslijediplomskom studiju Eksperimentalna biologija – smjer Biomedicina na PMF-u. Godine 1971. je magistrirao, a 1972. doktorirao. Potpuno postdoktorsko usavršavanje iz područja neuroanatomije i neuropatologije na Sveučilištu Johns Hopkins u SAD-u. Bio je gostujući profesor na Harvard Medical School u Bostonu od 1975. do 1976., savjetnik za Ljudsku neuroanatomiju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Yale od 1979. i Spinoza Professor na Sveučilištu u Amsterdamu od 1990. godine. Godine 1987. je predstojnik Znanstvene jedinice Odjela za neuroanatomiju, Zavoda za anatomiju na Medicinskom fakultetu. Godine 1990. predstojnik Katedre za anatomiju. Prodekan za znanost Medicinskog fakulteta od 1990. do 1991. godine. Zamjenik načelnika Stožera saniteta Republike Hrvatske od 1991. do 1995. godine. Dekan Medicinskog fakulteta od 1992. do 1993. godine. Potpredsjednik Vlade od od 1993. do 1995. godine. Od 1995. do 1998. potpredsjednik Vlade za humanitarna pitanja i ministar znanosti i tehnologije. Godine 1998 postaje Predstojnik Ureda Predsjednika Republike. Saborski zastupnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora je od 2001. do 2003. godine. Redoviti profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 1980. godine, 1998. ponovno izabran. Od 2000. godine ravnatelj Hrvatskog instituta za istraživanje mozga. Od 2006. redovni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
 
Veliki doprinos akademika Ivice Kostovića jest promicanje spoznaja o mozgu i potrebe istraživanja mozga u široj javnosti, kroz dugogodišnje aktivno sudjelovanje u sklopu svjetskog Tjedna mozga.
Održao je brojna uvodna i pozvana predavanja na skupovima FENS-a, IBRO-a, simpozijima organiziranih pri sveučilištima-Amsterdam, Helsinki, Rostock, Hong Kong, Ljubljana, Karolinska kao i predavanja na Johns Hopkins, Harvard, Yale, McGill, Toronto, Catolic Nimegen, Newcastle, Laussane, Oxford, kao i počasno Castang predavanje u Groningenu. Predavač je na poslijediplomskom kolegiju „Human Neuroanatomy: from development to neurodegeneration“ na Karolinska Institutet u  Stockholmu.

1

2

10

11

12

 

webmail studomat  knjiznica alumni