blank

Tjedan mozga 2019. (11. – 17.03. 2019.)

Brain Awareness Week, kampanja koja je u Hrvatskoj poznata pod nazivom Tjedan mozga, provodi se već osamnaestu godinu u mjesecu ožujku. Glavni organizatori Tjedna mozga za grad Osijek su Medicinski fakultet Osijek, njegova studentska Sekcija za neuroznanost (SENZOS), Odjel za biologiju Sveučilišta J.J. Strossmayer i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Stipendije NR Kine

Poštovani,
htjeli bismo Vas obavijestiti o otvaranju Natječaja za dodjelu devet stipendija Narodne Republike Kine za ak. god. 2019./2020. Rok za prijavu je 25.3.2019., a prijave se podnose pismenim putem Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Posebno naglašavamo da su od devet spomenutih stipendija, tri namijenjene za studij medicine.
Na sljedećoj se poveznici http://mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-devet-stipendija-vlade-narodne-republike-kine-za-akademsku-godinu-2019-2020/ mogu pronaći sve važne informacije o stipendijama kao što su uvjeti za prijavu i potrebna prijavna dokumentacija.

„International Medical Students’ Congress“ – SaMED

Od 7. do 10. veljače 2019. godine u Sarajevu, održan je četvrti po redu „International Medical Students’ Congress“ – SaMED. Riječ je o međunarodnom kongresu za mlade liječnike i studente iz područja biomedicinskih znanosti koji okuplja preko 250 studenata iz 35 zemalja svijeta. Znanstvene i medicinske ideje i novosti prezentirani su u obliku usmenih prezentacija i radionica, rasprava te poster prezentacija. U jednome od najvećih kongresa studenata medicine jugoistočne Europe aktivno su sudjelovali  i studenti Medicinskog fakulteta Osijek - Kristina Steiner, Matej Tomić, Mladen Vuković, Petar Vranjić te mlada liječnica Ana-Marija Vezmar koji su u obliku poster prezentacije prikazali rezultate istraživanja pod naslovom „Anemia in patients with inflammatory bowel disease in Clinical Hospital Center Osijek“. Ovaj rad dio je Sveučilišnog projekta prof.dr.sc. Aleksandra Včeva  "Povezanost polimorfizama jednog nukleotida u NOD 2 i MDR 1 genima s nastankom upalnih bolesti crijeva" VIF 2016-MEFOS 16. Farmakološkim pristupom ovom radu pridonijela je mlada asistentica i magistra farmacije Sabina Steiner Srdarević, a sve uz svesrdnu podršku i mentorstvo Marinka Žulja, dr.med. te pokroviteljstva prof.dr.sc. Jure Mirata te prof.dr.sc. Aleksandra Včeva. U velikoj konkurenciji, ovaj je rad stručno povjerenstvo odabralo  za najbolju poster prezentaciju grupe tema interne medicine te nagradilo medaljom i službenim certifikatom. Isti rad bit će objavljen u dodatku sljedećeg broja „Turkish Medical Student Journal“.  Ovakav timski rad pokazao je izvrsne rezultate, donio priznanje marljivim studentima osječkog fakulteta te poslužio kao nadahnuće za daljnji istraživački rad svim marljivim i zainteresiranim studentima Medicinskog fakulteta Osijek.

 

Natječaj

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU
MEDICINSKI FAKULTET OSIJEK

raspisuje

NATJEČAJ

za izbor

webmail studomat  knjiznica alumni