blank

Dan otvorenih vrata katedre

Poštovani,

U cilju upoznavanja, ostvarivanja i/ili unaprijeđenja međusobne suradnje i provođenja znanstvenih aktivnosti, organiziramo radionicu "Dan otvorenih vrata katedre" -  Katedre za biofiziku i radiologiju.

Pozivamo Vas da se pridružite 07.6.2019. od 14-15h u Laboratoriju za fiziku, 1. kat, soba 1.1, MEFOS.

Zahvaljujemo na dolasku.

Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku

Sveučilište u Osijeku u razdoblju 13.-17. svibnja 2019. organizira po prvi puta Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku s ciljem razvoja karijere naših studenata, ali i njihovog povezivanja s poslovnim sektorom. Tjedan će obuhvatiti niz aktivnosti, radionica, okruglih stolova, tribina, speed-dating aktivnosti i predavanja namijenjenih studentima, u suorganizaciji svih znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica našega Sveučilišta.

RSG tjedan k

Središnja događanja su:

 • Otvorenje Tjedna karijera i uvodna motivacijska tribina (Robert Seligman), Aula Rektorata, 13. svibnja 2019. (ponedjeljak) u 10:00 sati
 • Središnja motivacijska tribina (Ivan Meštrović), Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Aula magna, 15. svibnja 2019. (srijeda) u 12:00 sati
 • Karijerni korzo koji će se održati 15. svibnja 2019. (srijeda) u vremenu od 10:00 – 14:00 sati na šetnici ispred Novog studentskog doma (Ulica kralja Petra Svačića), na kojem će se, uz štandove potencijalnih poslodavaca, naći i niz popratnih sadržaja zanimljivih studentima, ali i široj javnosti. Na Karijernom korzu će se ove godine imati priliku predstaviti 30-ak uspješnih tvrtki koji ostvaruju suradnju s našim Sveučilištem.

letak (.pdf)

https://issuu.com/dtrampus/docs/letak-tjedan_karijera_final/1?ff
http://www.unios.hr/kvaliteta/tjedan-karijera-sveucilista-u-osijeku/

Održana promocija na Medicinskom fakultetu Osijek

Održana promocija na Medicinskom fakultetu Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 25. travnja 2019 godine.

 • sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine
 • sveučilišni preddiplomski studij medicinsko laboratorijska dijagnostika
 • sveučilišni diplomski studij medicinsko laboratorijska dijagnostika
 • sveučilišni preddiplomski studij sestrinstvo
 • sveučilišni diplomski studij sestrinstvo

1b

2b

3b

Promotori:

 • Dekan Medicinskog fakulteta Osijek, prof.dr.sc. Jure Mirat  
 • Prodekanica za nastavu, prof. dr. sc. Ljubica Glavaš-Obrovac
 • Prodekanica za poslijediplomske studije, izv.prof.dr.sc. Martina Smolić

Uspjeh hrvatskih neuroznanstvenika – Osječanin u prvim redovima

U srijedu 17.04.2019. svjetski mediji prenijeli su vijest o izvanrednom uspjehu tima neuroznanstvenika s Yale sveučilišta iz Sjedinjenih Američkih država.  Koristeći svinjski mozak kao model uspjeli su vratiti određene stanične i molekularne funkcije 4 sata nakon smrti. Da bi ubrzali oporavak od ishemije razvili su stroj za perfuziju mozga koji imitra potporne organe te posebnu perfuzijsku otopinu s visokim sadržajem hemoglobina  i drugih molekula koje su izvor metaboličke energije za mozak i koje ujedno moduliraju patološke procese.  Na ovaj način su srušili mit kako mozak doživljava nepovratno oštećenje i umire nakon kratkotrajne hipoksije.

webmail studomat  knjiznica alumni