blank

Konferencija za službeni početak projekta internacionalizacije Medicinskog fakulteta Osijek

10.12.2018. organiziramo konferenciju  kako bismo obilježili službeni početak projekta pod nazivom Razvoj i osnivanje integriranog studijskog
programa "Medicina na njemačkom jeziku".

Sljedeći strategiju razvoja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u kojoj je naglašena potreba za internacionalizacijom te ustrojavanjem novih studijskih programa konkurentnih na području Europske unije Medicinski fakultet Osijek je tijekom akademske 2017./2018. godine uspješno podnio prijavu na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Prijava se odnosila na razvoj i osnivanje integriranog studijskog programa "Medicina na njemačkom jeziku" u kojem je Medicinski fakultet Osijek nositelj projekta, a Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku partner. Odlukom ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak spomenuti projekt financiran je u iznosu od 1.779.253,18kn.

Medicinski fakultet će postati treći fakultet izvan njemačkog govornog prostora, odmah iz Budmipešte i Pečuha, koji je ustrojio studij medicine na njemačkom jeziku te na taj način osnažuje međunarodnu prepoznatljivost u europskom sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

webmail studomat  knjiznica alumni