blank

Prehrana ljudi u starijoj dobi

  • U izradi.
  • U izradi.
  • U izradi.
  • U izradi.

    • Upoznati i opisati vrste makronutrijenta i mikronutrijenta u hrani, kao i njihovu učestalost u kompletnom obroku te ulogu u organizmu;
    • razlikovati, usporediti i procijeniti različite načine prehrane;
    • prepoznati negativne utjecaje nepravilne prehrane na zdravlje čovjeka i predložiti metode i rješenja problema;
    • razlikovati i opisati dijete prilikom akutnih i kroničnih bolesti te osobitosti prehrane operiranih bolesnika;
    • izračunati energetske potrebe pojedinih populacijskih grupa;
    • procijeniti i sastaviti jelovnik u skladu s fiziološkim potrebama pojedinca i grupe;
    • upotrijebiti antropometrijske metode za ocjenu stanja uhranjenosti pojedinca i populacijske grupe;
    • koristiti i osmisliti različite ankete prehrane te prikupljati podatke.

webmail studomat  knjiznica alumni