blank

CroMSIC Osijek organizirao VII. humanitarni koncert studenata medicine

Tradicija humanitarnog koncerta studenata medicine je počela još prije sedam godina i već tada su naši studenti pokazali veliko zanimanje za događaj i pomoć potrebitima prije nadolazećih blagdana. Svake godine, tom naizgled malom humanitarnom akcijom, pomognemo i donesemo osmijeh na mnoga lica.

I ove godine, sedme po redu, udruga CroMSIC Osijek organizirala je humanitarni koncert. Koncert se održao 30.11.2017. u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Sav prihod od koncerta je doniran humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ koja je osnovana s ciljem pomaganja siromašnim i socijalno ugroženim građanima te obiteljima s više djece koji žive u neimaštini.

Na koncertu je, osim studenata s Medicinskog fakulteta Osijek, sudjelovalo i nekoliko gostiju s ostalih sastavnica osječkog sveučilišta. Koncert je otvoren Hrvatskim pjevačkim društvom ''Lipa'' te nakon njihovog odličnog nastupa ostatak koncerta je protekao u jednakom tonu. Pjesme koje su izvođači izvodili su većinom bile na hrvatskom jeziku. Jedan izvođač je došao čak  iz Rijeke kako bi sudjelovao i podržao koncert. Od ostalih izvođača tu je bio bend Rocky Bluesboa, Metronom, zbor MEFOS i mnogi pojedinačni izvođači koji su svima dobro poznati s prijašnjih koncerata.

Na kraju koncerta Štefica Čučak, predsjednica humanitarne udruge „Rijeke ljubavi“, nam je uručila zahvalnicu za sav trud koji smo uložili u organizaciju koncerta. Oduševljenje, aplauz i pokoja suza radosnica nisu nedostajali.

Prikupljeni iznos od donacija studenata, nastavnika, suradnika i osoblja MEFOS-a iznosio  je  5 347 kuna. Nadamo se da smo uspjeli uljepšati nadolazeće vrijeme i učiniti blagdane sretnijima onim najpotrebnijima.

Lea Atlagić

koncert

Međunarodni dan ljudskih prava

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10.12. na dan kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948. i po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na "život, slobodu i sigurnost... bez ikakvih razlika".

Mi smo ga odlučili obilježiti 12.12. u „Centru za pružanje usluga u zajednici JA kao i TI“ pečenjem paprenjaka. Sudjelovalo je osam volontera koji su osim recepta za paprenjake saznali i način rada centra i njegovih štićenika.  Umijesilo se četiri smjese za paprenjake i ispeklo preko 500 komada. U pauzama od pečenja i odmaranja tijesta se čak i zaplesalo stoga je to bilo jedno vrlo veselo popodne ispunjeno mirisom cimeta, oraha i meda.

Štićenici doma i djelatnici su naš projekt s radošću podržali. Nije bilo lako to sve umijesiti i pripremiti no na kraju se trud isplatio jer smo završili punih trbuha i obogaćeni još jednim prekrasnim iskustvom!

Medjunarodni dan ljudskih prava

Tjedan solidarnosti

CroMSIC Osijek  u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem je proveo akciju Tjedan solidarnosti. Akcija je provođena u trgovačkom centru Kaufland, u predblagdansko vrijeme od 8. do 15. prosinca 2017. godine.
Zadatak volontera je bio dijeljenje letaka kupcima trgovačkog centra Kaufland, te su upućivali kupce u to koje se sve namirnice skupljaju i kome će one biti donirane. Neke od osnovnih namirnica koje su se skupljale su bile brašno, riža, suncokretov ili biljno ulje, sol, juha u vrećici, itd...
Tako su svi kupci koji su donirali namirnice malom gestom učinili velika djela, i s nekoliko izdvojenih kuna izmamili puno osmijeha, zahvalnosti i nekome uljepšali Božić. Ova hvalevrijedna akcija je omogućila ljepše blagdane za one najpotrebitije članove društva.
 tjedan solidarnosti

webmail studomat  knjiznica alumni