blank

Osječki studentski kongres - OSCON 2020

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, kada se u našem gradu okupilo 170 studenata i mladih liječnika iz raznih europskih zemalja, želimo najaviti kako će se i u 2020. godini održati internacionalni kongres translacijske medicine na Medicinskom fakultetu Osijek – OSCON. Kongres organiziraju studenti, za studente, jer i sami znaju što im je potrebno za uspješan nastavak profesionalnog života i širenje vidika.
OSCON 2020 će se održati 13. i 14. veljače 2020. godine pod temom „Suvremena genetika i njezina budućnost u personaliziranoj medicini“.
Medicinski fakultet Osijek i ove će godine otvoriti vrata studentima i mladim liječnicima kako bi prezentirali svoje znanstveno – istraživačke radove. Također i ove godine se sudionicima pruža prilika za sudjelovanje u brojnim radionicama kao i prisustvovanje predavanjima poznatih stručnjaka iz Hrvatske. Potaknuti prošlogodišnjim odazivom te ispunjenim ciljevima, nadamo se da će ovogodišnji OSCON stvoriti još bolja poznanstva, utvrditi temelje za buduće suradnje, a studentima, budućim mladim liječnicima, proširiti znanja iz područja genetike, predvodnice budućnosti moderne medicine.
Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici kongresa: www.oscon-mefos.com

ERASMUS+ program za individualnu mobilnost studenata

Sveučilište u Osijeku objavilo je natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa za individualnu mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim ustanovama u zimskom semestru ili tijekom cijele akademske godine 2020./2021., te u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu u razdoblju 1.06.2020.-31.05.2022.

Natječaj, upute za prijavu na natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su na web stranci:

http://www.unios.hr/natjecaj-za-erasmus-ka1-mobilnost-studenata-u-akad-godini-2020-2021/

Rok za prijavu na natječaj je 6. ožujka 2020.

3rd International Student Conference as a preconference of the annual RECOPP Bridges in Life Science Conference

Dear Senior Scientists and Tutors of RECOOP Member Organizations,

On behalf of RECOOP HST my pleasure to announce the 3rd International Student Conference held in Wroclaw April 2, 2020 in Novotel Wroclaw Centrum Hotel,  as a preconference of the annual RECOPP Bridges in Life Science Conference. The aim of the student conference is to provide a platform for talented student researchers from RECOOP Member Organizations to present and share their scientific results fitting to the research scope and activity of RECOOP HST. These research categories are the followings:

Cardiovascular Diseases (CVD)
Clinical Research: Oncology, Infections, Immunology, Quality of Life etc. (CLR)
Drug Development and Effects (DDE)
Medical Imaging (MI)
Neurodegenerative Diseases (NDD)
Nanomedicine and Nano Safety (NAMEF)
Reproductive Health (RPH)
Translational Medical Research (TMR)


The target group is the community of students from medical faculties and universities, also from life sciences faculties with biomedical education programs.

The research works will be presented in two mandatory parts:
1.    5-minute oral presentation with PPT.
2.    Interactive poster presentation (required poster size: W90 x H120 cm) – discussion the result with the chairs of the sessions at the poster.

We call abstract for the student conference. The submission deadline is January 06, 2020. Before submission, please read carefully the attached files and use the abstract template file to follow the proper format. The abstract must be sent to Robert Gaspar ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ), and copy it to Simona Lauerova ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

The abstract will be peer reviewed, the authors will be notified about acceptation or rejection till February 03, 2020.

The fee of the conference expenses (travel, registration and accommodation) will be completely covered by RECOOP HST and the students will participate in the subsequent Bridges in Life Sciences Conference as well. The participants should arrive on April 1 (Wednesday) and depart on April 5 (Sunday), 2020.

Please share these pieces of information among your students and guide them during the abstract submission process. I’m sure that we can maintain the high scientific standard of the International Student Conference as it was in the previous years.

Abstract Guidelines for RECOOP 3rd ISC 2020 (.pdf)
Abstract Template RECCOP 3rd ISC 2020 (.docx)

II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2019./2020., donijela je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2019./2020. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.
Rang-liste II. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.
Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.
Studenti koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.
Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do ponedjeljka, 25. studenoga 2019. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.
Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

webmail studomat  knjiznica alumni