blank

OSCON: 5 dana do isteka prijava

Drage kolegice i kolege,
Drugu godinu za redom Medicinski fakultet Osijek otvara svoja vrata kao mjesto održavanja međunarodnog studentskog kongresa translacijske medicine studenata i mladih liječnika - OSCON 2020. Ovogodišnja tema je "Suvremena genetika i njezina budućnost u personaliziranoj medicini", a sam kongres održat će se 13. i 14. veljače 2020. godine. Sažetke radova možete prijaviti do 25.12.2019., a sve detaljno opisane upute kako se prijaviti i postati dio OSCON-a možete pronaći na službenoj stranici http://oscon-mefos.com/upute/ "

OSCON 2020 poster 600

3rd International Student Conference as a preconference of the annual RECOPP Bridges in Life Science Conference

Dear Senior Scientists and Tutors of RECOOP Member Organizations,

On behalf of RECOOP HST my pleasure to announce the 3rd International Student Conference held in Wroclaw April 2, 2020 in Novotel Wroclaw Centrum Hotel,  as a preconference of the annual RECOPP Bridges in Life Science Conference. The aim of the student conference is to provide a platform for talented student researchers from RECOOP Member Organizations to present and share their scientific results fitting to the research scope and activity of RECOOP HST. These research categories are the followings:

Cardiovascular Diseases (CVD)
Clinical Research: Oncology, Infections, Immunology, Quality of Life etc. (CLR)
Drug Development and Effects (DDE)
Medical Imaging (MI)
Neurodegenerative Diseases (NDD)
Nanomedicine and Nano Safety (NAMEF)
Reproductive Health (RPH)
Translational Medical Research (TMR)


The target group is the community of students from medical faculties and universities, also from life sciences faculties with biomedical education programs.

The research works will be presented in two mandatory parts:
1.    5-minute oral presentation with PPT.
2.    Interactive poster presentation (required poster size: W90 x H120 cm) – discussion the result with the chairs of the sessions at the poster.

We call abstract for the student conference. The submission deadline is January 06, 2020. Before submission, please read carefully the attached files and use the abstract template file to follow the proper format. The abstract must be sent to Robert Gaspar ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ), and copy it to Simona Lauerova ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

The abstract will be peer reviewed, the authors will be notified about acceptation or rejection till February 03, 2020.

The fee of the conference expenses (travel, registration and accommodation) will be completely covered by RECOOP HST and the students will participate in the subsequent Bridges in Life Sciences Conference as well. The participants should arrive on April 1 (Wednesday) and depart on April 5 (Sunday), 2020.

Please share these pieces of information among your students and guide them during the abstract submission process. I’m sure that we can maintain the high scientific standard of the International Student Conference as it was in the previous years.

Abstract Guidelines for RECOOP 3rd ISC 2020 (.pdf)
Abstract Template RECCOP 3rd ISC 2020 (.docx)

II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2019./2020., donijela je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2019./2020. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.
Rang-liste II. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.
Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.
Studenti koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.
Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do ponedjeljka, 25. studenoga 2019. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.
Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

Javni natječaj za dodjelu stipendija zaklade „Srce grada Osijeka“ za akademsku godinu 2019./2020.

Zaklada Srce Grada Osijeka raspisala je dana 28.10.2019. Javni natječaj za dodjelu 30 stipendija studentima koji su redovno upisali akademsku godinu 2019./2020. Stipendija nosi naziv Stipendija Zaklade "Srce grada Osijeka".
Raspoloživi iznos sredstava Zaklade po ovom javnom natječaju je 540.000,00 kuna.

Ukupna vrijednost pojedinačne stipendije po ovom Javnom natječaju iznosi 18.000,00 kn. Stipendija se dodjeljuje na sljedeći način:
•    1.000,00 kn mjesečno u razdoblju od listopada 2019. do rujna 2020.
•    3.000,00 kn jednokratno u listopadu 2020. ukoliko je ispunjen uvjet redovnog upisa u višu akademsku godinu ili obrane završnog rada na završnoj godini i
•    3.000,00 kn jednokratno u listopadu 2020. ukoliko je ispunjen uvjet položenih svih ispita za akademsku godinu 2019./2020.

Osim novčane pomoći, Zaklada se korisniku stipendije pokušati:
•    osigurati mentora – prijatelja Zaklade na osječkim fakultetima za pomoć u dodatnom stručnom i znanstvenom radu te
•    osigurati suradnju sa donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje stipendista.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti:
•    redovni studenti i studentice Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te redovni studenti i studentice koji studiraju izvan grada Osijeka studijski program kojeg nema u programu studiranja na Sveučilištu J.J. Strossmayera Osijek
•    da su državljani Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Grada Osijeka u trajanju od najmanje 2 godine neposredno do dana podnošenja prijave na javni natječaj
•    da prosječni mjesečni prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu zajedničkog kućanstva obitelji ne prelazi iznos od 2.000,00 kuna i da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva obitelji ili djeteta iz te obitelji u zadnja tri mjeseca prije podnošenja prijave za stipendiju ne prelazi iznos od 2.000,00 kuna
•    da su upisani u akademsku godinu bez ponavljanja godine
•    i da nisu korisnici neke druge stipendije, ili slične novčane potpore iz nekog drugog izvora.


Zaklada traži izvrsne, motivirane studente sa željom za uspjehom, koji će redovito izvršavati sve obveze tijekom studiranja i uredno izvršavati studijske obveze, prihvaćati obaveze aktivnog sudjelovanja po pozivu Zaklade u minimalno dvije aktivnosti Zaklade tijekom akademske godine 2019./2020. i svojim znanjem i iskustvima doprinositi realizaciji ideja, svrhe i ciljeva Zaklade. Korisnik stipendije će imati obvezu i prihvatiti mogućnost odrađivanja praktičnog usavršavanja u trajanju minimalno 80 sati kod poslodavaca koji budu iskazali interes za suradnju sa Zakladom kao i obvezu povrata isplaćene stipendije zbog neopravdano ne položenih minimalno 20% ispita sa upisane akademske godine 2019./2020.
 Prijave na natječaj dostavljaju se zaključno do 26. studenoga 2019. Prijava na natječaj podnosi se na obrascu koji se može preuzeti na internetskoj stranici Zaklade www.srcegradaosijeka.hr.
Nudimo:
•    stipendiju u ukupnoj vrijednosti 18.000,00 kn godišnje,
•    mogućnost osiguranja mentora – prijatelje Zaklade na osječkim fakultetima za pomoć u dodatnom stručnom i znanstvenom radu,
•    mogućnost suradnje sa donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje stipendista.

Tražimo:
•    redovne studente i studentice Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te redovne studente i studentice koji studiraju izvan grada Osijeka studijski program kojeg nema u programu studiranja na Sveučilištu J.J. Strossmayera Osijek,
•    da su državljani Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Grada Osijeka u trajanju od najmanje 2 godine neposredno do dana podnošenja prijave na javni natječaj,
•    da prosječni mjesečni prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu zajedničkog kućanstva obitelji ne prelazi iznos od 2.000,00 kuna i da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva obitelji ili djeteta iz te obitelji u zadnja tri mjeseca prije podnošenja prijave za stipendiju ne prelazi iznos od 2.000,00 kuna,
•    da su upisani u akademsku godinu bez ponavljanja godine,
•    izvrsnost,
•    uspjeh,
•    motiviranost,
•    želju za uspjehom,
•    redovito izvršavanje svih obveza tijekom studiranja i uredno izvršavanje studijske obveze,
•    prihvaćanje obaveze aktivnog sudjelovanja  po pozivu Zaklade u minimalno dvije aktivnosti Zaklade tijekom akademske godine 2019./2020. i svojim znanjem i iskustvima doprinositi realizaciji ideja, svrhe i ciljeva Zaklade,
•    prihvaćanje obaveze odrađivanja ponuđenog praktičnog usavršavanja u trajanju minimalno 80 sati,
•    prihvaćanje obaveze povrata isplaćene stipendije zbog neopravdano ne položenih minimalno 20% ispita sa upisane akademske godine 2019./2020.

ZAKLADA „SRCE GRADA OSIJEKA“
Osnivač Zaklade je Grad Osijek, Franje Kuhača 9, i to Odlukom o osnivanju Zaklade "Srce grada Osijeka" Gradskog vijeća Grada od 12. veljače 2015. Zaklada je osnovana s svrhom pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja i djeci iz tih obitelji, obitelji slabijeg imovinskog stanja samohranih roditelja i djece iz tih obitelji kao i djeci bez roditelja i djeci bez roditeljske skrbi.  Najveći podupiratelj i pokrovitelj Zaklade je Grad Osijek jer upravo je cilj Zaklade pružiti potporu mladim darovitim ljudima u njihovom školovanju za koje njihove obitelji nemaju dovoljno materijalnih sredstava.
Ako si najbolja/najbolji – ne propusti priliku!

webmail studomat  knjiznica alumni