blank

Poziv na demonstracijsku radionicu

Pozivamo studente Vašeg fakulteta da se uključe u projekt pod nazivom „Slavonska STEM evolucija“.
Nositelj projekta (ZTK OBŽ) u suradnji s partnerima, izradio je demonstracijsku radionicu za studente  na kojoj će predstaviti programe društveno korisnog učenja  (DKU) i primjer primjene DKU, kroz Croatia Makers  ligu.
Svrha demonstracijske radionice je informiranje što većeg broja studenata o projektu i mogućnostima uključivanja u programe DKU.
Demontracijska radionica održati će se 21. rujna 2018. godine u 11:00h u prostorijama FERIT-a Osijek, C. Hadrijana 10b, prostoriji broj K21, u trajanju od 2 školska sata.

Molim Vas,  da ovu informaciju, prenesete Vašim profesorima kako bi na vrijeme mogli informirati i motivirati studente za uključenje.
Zbog velikog zanimanja studenata za radionicu, na mrežnim stranicma ZTK OBŽ postavljen je link za online prijavu (http://www.tehnika-osijek.hr/projektiutijeku.html).

Informacije o projektu

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020
Naziv projekta: Slavonska STEM evolucija (UP.04.2.1.02.0002)
Korisnik projekta: Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Trg J. Križanića 1, Osijek
Partneri projekta:
•    Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Kneza Trpimira 2B, Osijek,
•    Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, Strojarska cesta 20, Zagreb
•    Centar za nestalu i zlostavljanju djecu – CNZD, Dunavska 53/19, Osijek
•    Institut za razvoj tržišta rada – IRTR, Hondlova 2/11, Zagreb

Cilj projekta: Razviti održive programe DKU-a u suradnji s FERIT-om i OCD-ima u području STEM i digitalne pismenosti djece osnovnoškolskog uzrasta na području 5 županija: Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske,  Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske
Opis projekta: Projekt Slavonska STEM evolucija bavi se rješavanjem problema nedovoljne suradnje između OCD-a i visokoškolskih ustanova pri uključivanju studenata u rješavanje problema u zajednici tj. nerazvijenost modela društveno korisnog učenja (DKU). Najveći problem su nerazvijeni kapaciteti za razvoj te nedostatak aktivnosti u zajednici gdje se mogu provoditi kvalitetni programi DKU. Projektom će se omogućiti sudjelovanje studenata u edukaciji djece osnovnoškolske dobi za stjecanje STEM kompetencija, tj. razvoj digitalne pismenosti koja je u RH vrlo nerazvijena, a postaje preduvjet uključivanja u tržište rada.
Opravdanost projekta: Projektom će se doprinijeti povećanju korištenja modela DKU i istovremeno smanjiti problem nedovoljne digitalne pismenosti djece osnovnoškolskog uzrasta. Razvit će se održivi programi DKU u suradnji FERIT i OCD u području razvoja STEM i digitalne pismenosti djece osnovnoškolskog uzrasta na području 5 slavonskih županija. Unaprijedit će se kapaciteti profesora, predstavnika OCD-a i studenata o principima DKU te će se razviti i provesti DKU program za djecu u zajednici.
Razdoblje provedbe projekta: 19. ožujka 2018. – 18. studeni 2019.
Ukupna vrijednost projekta: 1.194.067,98 kn
Iznos sufinanciranja EU: 100% iznos

webmail studomat  knjiznica alumni