blank

Katedra za medicinsku statistiku i medicinsku informatiku

web adresa katedre:

http://statinfo.mefos.hr/

Predsjednica katedre

  • Izv.prof. dr. sc. Vesna Ilakovac

Nastavnici i suradnici

  • Izv.prof.dr.sc. Vesna Ilakovac, prof. - izvanredna profesorica
  • Doc.dr.sc. Krešimir Šolić, dipl.ing. - docent
  • Doc.dr.sc. Mirko Pešić - docent
  • Kristina Kralik - predavač

Vanjski suradnici

  • Doc.dr.sc. Mira Hercigonja-Szekers - docent
  • Doc.dr.sc. Dario Galić, prof. - docent

Povijest razvoja

Katedra za Biofiziku, medicinsku statistiku i medicinsku informatiku nastala je 2007. godine spajanjem Katedre za medicinsku fiziku i biofiziku i Katedre za medicinsku statistiku i medicinsku informatiku.

Do osamostaljenja Medicinskog fakulteta u Osijeku 1998. godine Katedru za medicinsku fiziku i biofiziku vodila je izv.prof. dr. sc. Jasminka Brnjas Kraljević uz uključivanje stručnih suradnika s osječkog područja. Ubrzo nakon toga katedru nastavlja voditi doc.dr.sc. Damir Zucić. Do osamostaljenja Fakulteta, nastava predmeta iz područja medicinske statistike i medicinske informatike odvijala se pod okriljem Katedre za higijenu, socijalnu medicinu i opću epidemiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a vodili su ju prof.dr.sc. Josipa Kern (medicinska informatika) i prof.dr.sc. Davor Ivanković (medicinska statistika). Odlukom Katedre za higijenu, socijalnu medicinu i opću epidemiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 1993. godine nastava iz predmeta Medicinska informatika i Medicinska statistika povjerava se Vesni Ilakovac, koja je 1996. godine izabrana za mlađeg asistenta i zaposlila se na istoj Katedri za potrebe Područnog studija medicine u Osijeku.

Prva četiri računala za potrebe nastave Fakultet dobiva iz donacija pristiglih u Kliničku bolnicu Osijek 1994. godine. Tijekom 1997. godine nabavljena su još tri računala i utemeljena je prva informatička učionica na Fakultetu u podrumskim prostorima tada još nedovršene zgrade Temeljnih biomedicinskih znanosti u krugu Kliničke bolnice Osijek. Računala u učionici bila su povezana u lokalnu mrežu preko koje je bio omogućen i pristup internetu putem čvornog računala CARNeta koje je na Fakultet postavljeno 1996. godine.
Po osamostaljenju Medicinskog fakulteta u Osijeku 1998. godine, osniva se Katedra za medicinsku statistiku i medicinsku informatiku na čijem je čelu prof.dr.sc. Radoslav Galić, a Vesna Ilakovac izabrana je za asistenta na Katedri. Tijekom 2006. godine, uz dogovor s Katedrom za fiziologiju i imunologiju i Katedrom za farmakologiju, vježbaonica za fiziologiju, imunologiju i farmakologiju oprema se s 20 računala, tako da danas Fakultet raspolaže s dvije učionice opremljene s ukupno 35 računala.

webmail studomat  knjiznica alumni