Podružnica European Student Network (ESN) Osijek poziva studente Medicinskog fakulteta Osijek na članstvo u najvećoj studentskoj udruzi u Europi

Podružnica European Student Network (ESN) Osijek poziva studente Medicinskog fakulteta Osijek na članstvo u najvećoj studentskoj udruzi u Europi


Erasmus Student Network (ESN) najveća je studentska udruga u Europi koja je svoje djelovanje započela 1989. godine pod krilaticom "Studenti pomažu studentima". Neprofitna, nevladina i apolitična organizacija djeluje u 41 zemlji diljem Europe te okuplja više od 15.000 studenata volontera koji svake godine pomažu 220.000 međunarodnih studenata na Erasmus+ razmjeni.

U Hrvatskoj je osnovano sedam sekcija: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru, Čakovcu i Osijeku. Osječka je podružnica organizacije utemeljena 2012. godine te će sa svojih 20-ak aktivnih članova u prosincu proslaviti deseti rođendan.

ESN Osijek poziva sve zainteresirane studente na prijavu na otvoreno novačenje od 8. do 18. rujna, do 23:59 sati,  putem poveznice.

Uključivanjem u udrugu, samostalno i timskim radom, volonteri rade na promoviranju pogodnosti obrazovanja, utjecaja Erasmus+ programa na razvoj vještina i znanja te pogodnosti studentske mobilnosti i grada Osijeka kao idealnog mjesta odabranog studijskog boravka, ili stručne prakse. Volonteri udruge, prozvani ESN-eri, svaki semestar upoznaju nove međunarodne studente kojima otkrivaju hrvatsku kulturu i sve ljepote Osijeka i regije. Članovi udruge planiraju i provode događanja na kojima se stvaraju nova prijateljstva, pružaju podršku studentima u svladavanju akademskih ili drugih poteškoća u svrhu poboljšanja učinkovitosti studiranja, ukazuju na brigu o okolišu, tjelesnom i psihičkom zdravlju te nastoje međunarodnim studentima predstaviti sve ljepote zajednice u koju su došli.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte e-mail: info@esnosijek.hr ili društvene mreže Facebook ili Instagram.