Katedra za patofiziologiju

Predsjednik Katedre
  • Izv.prof. dr. sc. Kristina Selthofer-Relatić 
 
Nastavnici i suradnici ( u radnom odnosu s fakultetom)
  • Prof.dr.sc. Jerko Barbić - redoviti profesoru trajnom zvanju
  • Prof.dr.sc. Aleksandar Včev - redoviti profesor u trajnom zvanju
  • Prof.dr.sc. Lada Zibar, dr.med. - redoviti profesor
  • Prof.dr.sc. Jasminka Milas-Ahić - redoviti profesor

 

Vanjski suradnici:
  • dr. sc.  Marijana Bilandžija – naslovni poslijedoktorand 

 

Gostujući profesori:
  • Akademik Stjepan Gamulin - gostujući profesor

 

Povijest razvoja

Od osnivanja dislociranog studija u Osijeku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu do osamostaljenja Medicinskog fakulteta Osijek 1998. godine u sastavu Sveučilišta Jospia Jurja Strossmayera u Osijeku, nastavu iz patofiziologije izvodili su nastavnici Zavoda za opću patološku fiziologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predstavnici osječkog kadra od 1983. godine su Ivan Karner i od 1986. godine Aleksandar Včev na čelu s akademikom Stjepanom Gamulinom.

 

U samim počecima, nastava se održavala u zgradi današnjega Rektorata u Tvrđi, eksperimantalne vježbe održavale su se u Srednjoškolskom centru Ruđer Bošković u Donjem Gradu, a kasnije do današnjeg dana u prostorima Medicinskog fakulteta Osijek i Kliničkom bolničkom centru Osijek.

 

Od 1998. do 2006. godine pročelnik Katedre za patofiziologiju i nuklearnu medicinu Medicinskog fakulteta Osijek bio je prof. dr. sc. Ivan Karner, od 2006. do 2008 godine predsjednik Katedre bio je doc. dr. sc. Ivica Mihaljević. 2008. godine iz zajedničke katedre nastaje samostalna Katedra za patofiziologiju. Dužnost predsjednika katedre u razdoblju od 2008. godine obnašao je prof.dr.sc. Jerko Barbić, od 2014. godine prof.dr.sc. Ivan Karner, od 2020. godine izv. prof. dr.sc. Robert Smolić, a od kraja 2021. godine izv.prof. dr.sc. Kristina Selthofer-Relatić.