Projekt Crvenog križa Osijek „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek nositelj je projekta „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ koji je odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Projekt se provodi na području Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, a glavni cilj mu je ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći u hrani i materijalnim potrepštinama najpotrebitijim grupama, siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva.


Jedna od značajnih aktivnosti projekta je i provođenje kampanje za podizanje svijesti građana o sprječavanju bacanja hrane i doniranju u svrhu prikupljanja hrane za najugroženije među korisnicima koja obuhvaća i poziv za sudjelovanje vodećim trgovačkim lancima i proizvođačima u Hrvatskoj. Bilo bi nam iznimno drago kada biste se Vašom donacijom priključili našoj kampanji te nam pomogli u ostvarenju našeg cilja.


Prikupljanje donacije u obliku prehrambenih proizvoda (suncokretovo ulje, brašno, riža, šećer, tjestenina, mesne i riblje konzerve, gotove juhe, trajno mlijeko, džem, grah, sol, pahuljice, kukuruzna krupica, pšenična krupica, kukuruz u limenci, grašak u limenci, ječmena kaša, granulirani pire krumpir) predviđeno je u tjednu Crvenog križa u razdoblju od 8. do 15. svibnja 2022. godine.


Na našem Fakultetu postavljena je kutija u kojoj možete ostaviti svoju donaciju.


Hvala unaprijed!