1. simpozij "Organizirajmo zdravstvo"

1. simpozij "Organizirajmo zdravstvo" održat će se 29. travnja 2022. godine s početkom u 11 sati. Mjesto održavanja je prostor Stare pekare, Trg Vatroslava Lisinskog 11, Osijek.



Cilj je ovog simpozija kroz nekoliko kratkih edukativnih predavanja upoznati zainteresirane s trenutnim problemima, izazovima i mogućim promjenama zdravstvenog sustava. Na kraju simpozija održat će se panel rasprava u svrhu poticanja ideja za unapređenje zdravstvenog sustava među zainteresiranima.


Očekivani rezultat održavanja simpozija bolja je edukacija studenata medicine i liječnika. Kroz predavanja i panel raspravu simpozija, zainteresirani će čuti savjete stručnjaka i iskustva stečena kroz dugogodišnji rad u zdravstvu. Osim o menadžmentu u zdravstvu, razgovarat će se o ustroju i tržištu zdravstvenog osiguranja u Republici Hrvatskoj, o kvaliteti provođenja zdravstvene zaštite obveznog, dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja, organizaciji Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu te o reformi zdravstvenog sustava uz istovremeno očuvanje i unapređenje prava pacijenata.