Dani Erasmusa 2023. u znaku Europske godine vještina

U cijelom svijetu #ErasmusDays će se održati 9.-14. listopada 2023. 


Ove jeseni će se 7. godinu zaredom održati #ErasmusDays - prigodna godišnja manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježava uspjeh programa Erasmus+!


Tih će se dana, od 9. do 14. listopada 2023. održati raznovrsna događanja diljem Hrvatske. Događanja organiziraju korisnici Erasmusa: ustanove i organizacije koje provode ili su provele projekte. Na njima predstavljaju svoje Erasmus+ projekte i rezultate, stečena znanja i iskustva.

U ovoj Europskoj godini vještina ključno je prepoznati važnost europske kulturne raznolikosti i slaviti mogućnosti učenja koje nudi.


#ErasmusDays idealna je prilika za sudionike da otkriju nove kulture, ojačaju svoje jezične i interkulturalne vještine, povećaju mogućnost zapošljavanja i prihvate europske vrijednosti tolerancije, poštovanja i različitosti.




Dana 10. listopada 2023. u 13 sati Informatička učionica na Medicinskom fakultetu Osijek održat će se prigodna manifestacija Koliko znam o ERASMUS-u?  namijenjena studentima koji svoje Erasmus iskustvo tek planiraju.


Uz pomoć kviza Koliko znam o ERASMUS-u studenti će moći odgovoriti na sva pitanja koja su ostala neodgovorena o postupku prijave na natječaj, kako odabrati željenu ustanovu i stupiti u kontakt s koordinatorom, ali i sva druga pitanja. Naposlijetku će Ivana Nuić, predsjednica Erasmus Student Network Osijek, predstaviti rad njihove organizacije.


Stoga nam se pridružite na šestodnevnom slavlju, od 9. do 14. listopada 2023., kako bismo promovirali mobilnost diljem Europe!