Erasmus Info Day

Dana 20.10.2022. godine na Medicinskom fakultetu Osijek održan je ERASMUS INFO DAY namijenjen studentima koji svoje Erasmus iskustvo tek planiraju.


Već 35 godina Erasmus program razmjene studenata obogaćuje živote i širi vidike. Brojni studenti koji su se vratili s programa mobilnosti istaknuli su kako im je ovaj oblik mobilnosti omogućio stjecanje novih vještina te usavršavanje onih koje već posjeduju. Dokazano je da program razmjene pomaže pri stjecanju novih vještina poput prezentacijskih i komunikacijskih vještina te preuzimanju inicijative i proaktivnosti.


Bivši i sadašnji studenti našeg fakulteta Eleonora Strujić i Rebeka Nađ prenijele su svoja iskustva o sudjelovanjima i studijskim boravcima u sklopu Erasmus+ programa kratke mobilnosti. Svoja iskustva o studijskom boravku u Litvi iznijela je i studentica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Sandra Zubčić.


Predsjednica Erasmus Student Network Osijek Nikolina Vidaković, predstavila je podružnicu Osijek studentske Erasmus mreže, donijela nove zanimljive informacije i pogodnosti koje očekuju naše, ali i strane Erasmus studente.

Slijedeća radionica planira se u ožujku 2023. gdje će uz pomoć mentora studenti naučiti što je najvažnije u pisanju motivacijskog pisma i dobiti sve informacije o dokumentaciji koja je potrebna za prijavu na Erasmus natječaj.