Festival znanosti 2021.

Medicinski fakultet Osijek sudjelovao je u Festivalu znanosti 2021. godine sa ukupno 16 aktivnosti koje su uključivale radionice, posterske prezentacije i predavanja.

Radionice su održane vrtićkim i školskim dvorišnim prostorima sukladno epidemiološkim preporukama, te virtualno putem digitalnih kanala. Posteri su bili izloženi u prizelju Medicinskog fakulteta Osijek. Predavanja su održana u svečanoj auli Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku sukladno epidemiološkim preporukama.

Prof.dr.sc. Marija Heffer održala je predavanje pod nazivom „Znanstvena istina i dodaci prehrani“, sa zaključcima o neopravdanosti primjene većine dodataka prehrani uz izuzetak multivitaminskih tableta koje sadržavaju propisane dnevne doze vitamina i minerala za smanjenje rizika od pojave karcinoma i trajanje infektivnih bolesti.

Prof.dr.sc. Ines Drenjančević održala je predavanje pod nazivom „Smijemo li sve što možemo? Etičnost u biomedicinskim istraživanjima“ u kojem su istaknute temeljne odrednice etičnosti u biomedicinskim istraživanjima, uz kratki povijesni pregled i prezentaciju kontroverznih slučajeve u biomedicinskim istraživanjima. Ima li biomedicinsko istraživanje granice i koje su to? Tko ih postavlja i što znače za našu ljudskost?


Dorian Laslo, student 5. godine medicine uz mentorstvo doc.dr.sc. Ivana Miškulina i prof.dr.sc. Maje Miškulin održao je predavanje pod nazivom „Cijepljanje: problemi u komunikaciji“ u kojem je istaknut problem cijepljenja iz perspektive dobre, odnosno loše  komunikacije zagovornika i protivnika cijepljenja.


U sklopu 18. Festivala znanosti poslušajte predavanje prof.dr.sc.Ines Drenjančević "Smijemo li sve što možemo? Etičnost u biomedicinskim istraživanjima"
https://www.facebook.com/FestivalZnanosti/videos/240899124457513


Povodom ovogodišnjeg Festivala znanosti na temu Kultura znanosti poslušajte predavanje prof.dr.sc Marije Heffer "Znanstvena istina i dodaci prehrani"
https://www.facebook.com/FestivalZnanosti/videos/321674896017232


Poslušajte predavanje "Cijepljenje: problem u komunikaciji" u sklopu 18. Festivala znanosti koje su pripremili Dorian Laslo, doc.dr.sc. Ivan Miškulin i prof.dr.sc.Maja Miškulin
https://www.facebook.com/FestivalZnanosti/videos/2962397184008487