OSCON 2023.

Poštovane kolegice i kolege,


velika nam je čast pozvati Vas na jubilarno, peto, izdanje sad već tradicionalnog kongresa OSCON.



Najmlađi članovi našeg društva oni su koji trebaju najviše pažnje i brige. Upravo zato, tema ovogodišnjeg OSCON-a je „Pediatrics“, a kongres će se održati od 30. ožujka do 1. travnja 2023. godine na Građevinskom fakultetu u Osijeku. Na nama je odgovornost da, kao budući znanstveni djelatnici, neprestanom edukacijom i radom na sebi omogućimo bolje sutra za sve. Brojni pedijatri tvrde kako nema osjećaja koji se može mjeriti s osjećajem spašavanja dječjeg života. Poučeni time, od izuzetne nam je važnosti proširiti znanja i praktična iskustva jedne od najplemenitijih grana medicine.



Potaknuti prošlogodišnjim pozitivnim kritikama i velikim odazivom odlučili smo i ove akademske godine nastaviti s radom te u Osijek ponovno dovesti vodeće stručnjake i najnovija saznanja vezana uz ovu važnu i itekako aktualnu temu. 



Cilj kongresa je razmjena ideja te upoznavanje studenata i mladih liječnika s važnošću povezivanja temeljnih i kliničkih znanosti, kao i sklapanje novih poznanstava, koja će omogućiti bolje buduće suradnje.