Partneri u studiju na njemačkom jeziku

Izaslanstvo AMEOS grupe, partnera u izvođenju integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Medicina na njemačkom jeziku na Medicinskom fakultetu Osijek, u ponedjeljak se susrelo s dekanom prof.dr.sc. Ivicom Mihaljevićem i ostalom članovima uprave. Riječ je o grupaciji koja osigurava cjelovitu zdravstvenu zaštitu i usluge u regiji njemačkoga govornog područja za približno pola milijuna stanovnika i to Njemačke, Austrije i Švicarske, na ukupno 57 lokacija u bolnicama i s oko 10,5 tisuća bolničkih postelja.


"Izuzetna mi je čast primiti u posjet AMEOS grupu s predstavnicima. Već imamo iskustva s upisom druge generacije studenata, a prva generacija u ovome trenutku pohađa ljetni semestar prve godine Medicinskog fakulteta", rekao je dekan prof.dr.sc. Ivica Mihaljević, predstavljajući Mihaela Dieckmana iz Zuricha, glavnoga direktora razvoja AMEOS grupe i člana Upravnog odbora, također i prof. dr. sc. prim. Mariusa Nickela-Palczynskog, dr. med., medicinskog direktora AMEOS Klinike u Bad Aussee u Štajerskoj te Moniku Vesel, voditeljicu Ureda za studij AMEOS Klinike. Dodao je kako je AMEOS dragocjen partner s kojim će biti održan niz sastanaka, a susrest će se sa studentima, članovima Uprave te povjerenstvom studija Medicina na njemačkom jeziku.


Mihael Dieckmann izrazio je zadovoljstvo suradnjom AMEOS-a i Medicinskog fakulteta Osijek, rekavši kako je trenutačno na fakultetu 51 student, a namjera je da ih bude 180. Posebnost je u tome što, kako je rekao, studenti razmjenjuju iskustva s Klinikom Halberstadt, u sjevernoj regiji Harz, u Njemačkoj. Projekt i suradnja s Medicinskim fakultetom Osijek jako je važan svim studentima koji će nakon dvije i pol godine nastaviti sa studiranjem u Njemačkoj. Naglašeno je i da je Klinika Halberstadt sveučilišna bolnica u Magdeburgu s oko 450 kreveta i klinikama iz gotovo svih grana kliničke medicine.


"Cilj je također i razmjena kulture između Hrvatske i Njemačke, i zahvalni smo na mogućnosti da se studij na Medicinskom fakultetu Osijek odvija na njemačkom jeziku", naglasio je Dieckmann, dodavši kako je zajednička misija nazvana "Radimo za vaše zdravlje", a u 2022. godini AMEOS grupa planirala je ulaganje od oko sedam milijuna eura za daljnje obrazovanje i usavršavanje.


Prilog o posjeti možete vidjeti u emisiji Akademska četvrt Osječke TV:

https://www.youtube.com/watch?v=ULyvnsMp9qs

(izvor: Osječka TV; Youtube)