POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “MEDICINSKI POTVRĐENO”

Medicinski fakultet Osijek jedna je od prvih ustanova visokog obrazovanja u Hrvatskoj posvećenih medicinskoj znanosti koja se odlučila dati svoj doprinos u borbi za vjerodostojne, točne i istinite informacije vezane uz teme medicine i zdravlja u medijskom prostoru, odnosno uključiti se u fact-checking.

Riječ je o projektu “Medicinski potvrđeno”, koji je odobren putem poziva Agencije za elektroničke medije, a financira se iz sredstava fonda NextGenerationEU.

Predstavljanje projekta održat će se u utorak, 28. studenog 2023., u 11.00 sati na Medicinskom fakultetu Osijek u Predavaonici P1 (prizemlje).

O projektu će govoriti dekan Medicinskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Ivica Mihaljević, voditeljica projekta prof. dr. sc. Ines Drenjančević, te partneri na projektu iz medija i udruga pacijenata.

Posebnost je ovog projekta prva suradnja medicinske znanosti, medija i pacijenata s ciljem uspostavljanja nove i na znanosti utemeljene procedure provjere informacija u medijskim redakcijama i poticanja kvalitetnog novinarstva, ali i zaštite javnosti od neprovjerenih i netočnih informacija o temi zdravlja i medicine.





28. studenoga 2023. u 11.00 sati,
predavaonica P1 prizemlje
Medicinski fakultet Osijek, Josipa Huttlera 4, Osijek