Potpisan novi Ugovor o suradnji između Medicinskog fakulteta Osijek i nastavne baze Poliklinike za dječje bolesti Helena u Zagrebu

Ugovor su 10. prosinca 2022. godine u prostorima Poliklinike za dječje bolesti Helena u Zagrebu potpisali ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Andrea Cvitković Roić i dekan Medicinskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Ivica Mihaljević. 


– Potpisivanjem Ugovora usuglašen je zajednički interes Medicinskog fakulteta Osijek i Poliklinike Helena u cilju osiguranja nastavka međusobne suradnje i dugoročnog stvaranja uvjeta za kvalitetno provođenje praktične edukacije studenata medicine komplementarne nastavnim programima Medicinskog fakulteta Osijek. U okviru djelatnosti Poliklinike Helena dano je istaknuto mjesto nastavi i poticanju zaposlenika Poliklinike na stjecanje akademskih zvanja. Novim Ugovorom nastavlja se i precizno definira nastavni, znanstveni i stručni rad u Poliklinici Helena kao nastavnoj bazi Medicinskog fakulteta Osijek u kojoj se provodi vrhunski stručni rad prema zahtjevima suvremene medicine. Stimuliraju se znanstvena i stručna istraživanja i provođenje kontinuirane izobrazbe studenata i liječnika iz grane pedijatrijske medicine – izjavio je prof. dr. sc. Ivica Mihaljević. 


Raniji ugovor o suradnji potpisan je 2015. godine otkad zaposlenici Poliklinike sudjeluju u nastavi iz pedijatrije na Medicinskom fakultetu Osijek i izvode vježbe studentima medicine u Poliklinici. 


–  Obje ustanove prepoznaju dugoročnu potrebu da nastavni, znanstveni i stručni rad u Poliklinici Helena kao nastavnoj bazi Fakulteta bude jedinstven i nedjeljiv proces te da taj rad predstavlja važan uzajamni interes ostvariv jedino zajedničkim aktivnostima i suradnjom dviju institucija. Poliklinika Helena je tijekom 17 godina postojanja, zahvaljujući brojnim projektima i izvrsnom kadru, postala centar izvrsnosti iz nekoliko područja pedijatrijske medicine i tako je stekla znanstveno-nastavne, tehničke, kadrovske i prostorne preduvjete za izvođenje nastave, provođenje znanstveno-istraživačkog rada, edukaciju zdravstvenih radnika, provođenje specijalizacija i integraciju teorijske i praktične nastave iz područja pedijatrijske medicine – izjavila je prof. dr. sc. Andrea Cvitković Roić.