Poziv na dostavu radova za prvi broj Zbornika sa Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje

Poštovani,


pozivamo Vas da svoje znanstveno-istraživačke radove iz znanstvenih područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti te biomedicine i zdravstva dostavite za objavu u prvom broju Zbornika Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje.


Objavljivanje Zbornika planira se koncem 2024. godine, a izdavač mu je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.


Znanstveni sabor Slavonije i Baranje nastao je kao odgovor suvremenim razvojnim izazovima s kojima se suočava Slavonija i Baranja. Krovna tema prvog Sabora i Zbornika Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje 2024. je Demografska revitalizacija Slavonije i Baranje. Tema je usmjerena, ali nije ograničena, te uključuje i ostale srodne teme koje s različitih znanstvenih stajališta u kvalitetnom diskursu promišljaju kontekst demografskih izazova.

Stoga Vas pozivamo da nam se sa svojim znanstvenim radovima pridružite kako bismo zajednički osvijetlili put prema demografskoj revitalizaciji Slavonije i Baranje. Pristigli radovi na hrvatskom jeziku recenziraju se u Razredima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.


Rok za predaju sažetaka na hrvatskom i engleskom jeziku je 14. travnja 2024. godine zbog tiskanja knjige sažetaka, a rok za dostavu cjelovitih radova je 9. lipnja 2024. godine. Radove slati putem obrazca na mrežnim stranicama Znanstvenog sabora.


Objavljeni radovi u Zborniku kategorizirani su vrsnoćom rada A1, a vidljivost Zbornika zajamčena je aktivnostima i ugledom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Poziv na dostavu radova i detaljne upute autorima dostupne su na mrežnoj stranici Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje (https://www.zssib.hr).


S osobitim poštovanjem,
Organizacijski odbor Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje